تاسیس کلینیک

۷ کسب و کار پرسود در ایران

۷ کسب و کار پرسود در ایران

در پاسخ به سوال ۷ کسب و کار پرسود در ایران چیست باید بگوییم، اصلی ترین معیار در ایجاد یک کسب و کار میزان درآمد و به ویژه سود حاصل از آن است. افرادی که تصمیم به سرمایه گذاری در کسب و کار می گیرند، علی رغم در نظر گرفتن علاقه مندی های شخصی، پیش از هر چیز میزان سود و بازدهی آن کسب و کار را بررسی می کنند.

زیرا ادامه حیات و امکان گسترش هر کسب و کاری در گرو سود حاصل از آن است و در صورت عدم دستیابی به سود کافی، با شکست مواجه خواهد شد. البته سودآوری در کسب و کار به مرور و در طول زمان حاصل می شود اما هرچه این زمان طولانی تر شود، برای پرداخت هزینه ها نیازمند سرمایه بیشتر خواهید بود.

میزان سود در هر کسب و کاری به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی توان دستورالعملی جهان شمول صادر کرد که مطابق آن تمامی افراد در سر تا سر دنیا به درآمد و سود مورد نظر خود دست یابند. از آنجایی که کسب و کارها عموما در صدد ارائه خدمات، تولید یا فروش محصولات هستند، میزان سود حاصل از آنها نیز با میزان تقاضا در میان مردم، رابطه مستقیم دارد.

بدیهی است که در کشورهای مختلف عوامل متفاوتی همچون جفرافیا، اقتصاد، فرهنگ و… بر نوع و میزان تقاضای افراد آن جامعه تاثیر می گذارند. پس آنچه حائز اهمیت است، در نظر گرفتن نیازهای اولیه و ضروری و نیازهای ثانویه اما مهم مردم کشوری است که برای سرمایه گذاری در کسب و کار انتخاب کرده اید.

علاوه بر این باید به میزان رقابت در بازار مورد نظرتان نیز توجه داشته باشید. زیرا تعداد برخی از کسب و کارها هرچقدر هم که زیاد باشد، همواره تقاضای کافی برای آنها وجود دارد اما عمر برخی دیگر اصطلاحا سر آمده و بازار از آنها اشباع شده است. در نتیجه برای کسب سود و درآمد از طریق چنین کسب و کارهایی باید حتما یک سر و گردن از رقبایتان بالاتر باشید.

در ادامه قصد داریم، ضمن ارائه تعریف دقیقی از سود و تفاوت آن با درآمد و ارزش افزوده، تمامی عوامل موثر بر پر سود بودن یک کسب و کار را بررسی و  ۷ کسب و کار پرسود در ایران را به شما معرفی کنیم که با توجه به تمام موارد گفته شده، در سالهای اخیر بیشترین سود و درآمد را برای صاحبان خود به دنبال داشته اند.

سود چیست؟

سود میزان درآمد باقی مانده پس از کسر تمام هزینه ها از درآمد کل است. البته سود در حسابداری با آنچه در اقتصاد تعریف می شود متفاوت است. سود حسابداری در واقع از محاسبه اختلاف میان درآمد و مجموع هزینه های مربوط به کالا یا خدمات حاصل می شود و در مجموع به سه نوع سود نا خالص، سود عملیاتی و سود خالص می رسد.

سود نا خالص از محاسبه هزینه های تمام شده برای کالا یا خدمات و کسر آن از درآمد کل به دست می آید. با محاسبه سود نا خالص و کم کردن هزینه های عملیاتی از آن، سود عملیاتی و در نهایت با کسر هزینه های غیر عملیاتی همچون مالیات از تمامی این ها سود خالص بدست می آید.

پس می توان گفت حسابداری تنها با میزان درآمد و هزینه های مالی مربوط به خدمات و محصولات سر و کار دارد، در حالیکه در اقتصاد بیشتر به موارد جایگزین توجه شده و هزینه فرصت برآورد می شود.

هزینه فرصت در واقع مجموع تمام موارد جایگزین و گزینه های دیگری است که با یک انتخاب از آنها صرف نظر می کنید. به عبارت دیگر با بدست آوردن هر چیز، چیز دیگری را از دست می دهیم که آن هزینه فرصت ماست. این هزینه می تواند از صرف سه ساعت زمان برای برای تفریح به جای کار تا فروش خودرو شخصی جهت تامین سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی یک کسب و کار را شامل شود.

بنابراین سود در اقتصاد با محاسبه تمام هزینه های فرصت که امکان تولید عایدی مالی داشته اند و کسر آن از درآمد کل محاسبه می شود.

در نتیجه مفهوم سود در حسابداری بر ارزیابی مدیریت و عملکرد شرکت و همچنین تصمیم گیری های آینده تاثیر می گذارد اما سود اقتصادی گزینه های جایگزین با سود مشابه یا بیشتر را به شما نشان می دهد.

تفاوت سود و درآمد

سود و درآمد هر دو جریان مثبت مالی در حسابداری هستند و ممکن است به جای هم به کار روند اما در برخی موارد تفاوت های کوچکی دارند. در واقع درآمد تمام ورودی نقدی حاصل از

اقدامات اولیه و اصلی شرکت یعنی فروش محصول یا ارائه خدمات در یک بازه زمانی مشخص است، پیش از آنکه هزینه های تمام شده کالا یا خدمات و هزینه های غیر عملیاتی از آن کسر شود.

درآمد اغلب بیشتر از سود بوده و در یک صورت مالی، در خط بالاتر از سود قرار می گیرد. به همین جهت ممکن است درآمد یک شرکت بالا باشد اما با برابری درآمد و هزینه ها سود آن صفر شود. همچنین اگر هزینه ها بیشتر از درآمد باشند عدد سود منفی شده و به بیان ساده شرکت ضرر کرده است.

بنابراین ۷ کسب و کار پرسود در ایران نیز لزوما پردرآمدترین آنها نیستند بلکه آن دسته کسب و کارهایی هستند که جمع هزینه آنها در قیاس با میزان درآمد زیاد نباشد.

بخشی از درآمد همواره برای هزینه های آینده همچون تامین مواد اولیه و پرداخت مالیات صرف می شود و بخش مازاد آن که پس از کسر تمام هزینه ها باقی می ماند، به عنوان سود برای سرمایه گذاری در بخش های دیگر یا گسترش همان کسب و کار بکار می رود.

تفاوت سود و ارزش افزوده

ارزش افزوده در واقع ارزش مالی حاصل از برخی اقدامات بر روی مواد اولیه در هر مرحله از فرآیند تولید یک محصول یا ارائه خدمات است که ارزش نهایی محصول یا خدمت را تعیین می کند. به عبارت دیگر هر محصول یا خدمت با مبلغی نهایی به فروش می رسد.

این مبلغ بر اساس هزینه های مربوط به امکانات اولیه مانند مواد مصرفی و دستگاه های مورد نیاز و همچنین اقداماتی که بر روی آنها صورت گرفته تا منجر به تولید محصول جدید یا ارائه خدمت تازه شود، محاسبه می گردد. پس هرچه این اقدامات منجر به تولید محصول یا خدمت با ارزش تری شوند که درآمد نهایی را افزایش دهد، ارزش افزوده حاصل از آن نیز بیشتر خواهد بود.

از سوی دیگر در تعریف سود گفتیم، سود حاصل کسر تمامی هزینه ها اعم از هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی از درآمد کل است. در نتیجه سود علی رغم داشتن رابطه مستقیم با ارزش افزوده، زیر مجموعه آن بوده و دایره ای کوچکتر دارد. در واقع هزینه هایی مانند هزینه پرسنل که در محاسبه سود از درآمد کل کسر می شود، در محاسبه ارزش افزوده دخیل نخواهند بود.

از سوی دیگر سود تنها متعلق به مدیر، مالکان و سهام داران یک کسب و کار است درحالیکه تمامی افراد یک سازمان یا شرکت می توانند به صورت مستقیم و غیر مستقیم از ارزش افزوده حاصل از فروش یک محصول یا ارائه خدمت بهره مند شوند.

چه کسب و کاری پرسود است؟

از آنجایی که میزان سود حاصل از هر کسب و کار با نوع و میزان تقاضای افراد جامعه رابطه مستقیم دارد، بدیهی است که هرجا میزان تقاضا برای یک محصول یا خدمت بیشتر باشد، سود حاصل از آن کسب و کار نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین سوال اساسی این است که این تقاضا چگونه ایجاد می شود؟ یا به عبارت دیگر این تقاضا از کجا نشات می گیرد؟

در پاسخ باید گفت تمامی انسان ها در طول حیات مجموعه نیازهایی دارند که بر اساس ضرورت در دسته های مختلفی اولویت بندی می شوند. بدیهی است کسب و کارهایی که پاسخگوی نیازهای اولیه و ضروری همه افراد یعنی خوراک، پوشاک، مسکن و بهداشت و سلامت هستند، هرگز از رونق نیافتاده و تقاضای همیشگی دارند.

اما آنچه میان تقاضای افراد یک جامعه با جامعه دیگر تفاوت ایجاد می کند، نوع نیازهای ثانویه اما مهم افراد است که حاضر به هزینه کردن برای آن هستند. این نیازها می توانند برآمده از شرایط جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و… باشند.

زیرا اغلب زمینه های فرهنگی، نیازهای ویژه یک منطقه و ارزش های ایجاد شده توسط رسانه ها هستند که نیازهای ثانویه را ایجاد می کنند. پس برای تشخیص نوع و میزان تقاضا در هر کشور نسبت به محصولات و خدماتی خاص، ابتدا باید به ارزش های آن جامعه توجه کنیم.

به طور مثال در کشور ما با توجه به آمار بالای جراحی و خدمات زیبایی، تاسیس کلینیک زیبایی یکی از ۷ کسب و کار پرسود در ایران است.

از سوی دیگر، امروزه با وجود اینترنت این امکان برای تمامی افراد فراهم شده تا با یک جستجوی ساده به اطلاعاتی در خصوص به روزترین محصولات و تازه ترین خدمات دست یابند. از همین رو در رقابت میان کسب و کارها، آن کسب و کاری قادر خواهد بود سود بیشتری به دست آورد که اولا با کیفیت ترین و متنوع ترین محصولات و خدمات را ارائه دهد، دوما همواره در جریان ترندهای روز و استانداردهای جهانی باشد.

۷ کسب و کار پرسود در ایران

۱.مواد غذایی

توجه به خوراک به عنوان نیاز ضروری و اولیه در ایران از دیرباز اهمیتی ویژه داشته و به دنبال آن صنعت غذایی کشور نیز رشد قابل توجهی داشته است. همچنین مطابق با آخرین گزارش مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۴ ، صنعت غذا در ایران که گردش مالی آن به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار می رسد، بیشترین میزان اشتغال زایی را در قیاس با صنایع دیگر داشته و ارزش افزوده ای معادل ۱۴۴ هزار میلیارد ریال ایجاد کرده است.

اما همچنان ظرفیت های خالی بسیاری برای استفاده بهینه تر از منابع طبیعی بی شمار و ایجاد کارخانجات و کارگاه های صنعتی غذا جهت تولید محصولات جدید و متنوع و حتی صادرات برخی از آنها وجود دارد.

شاید برایتان جالب باشد که طبق گزارش برخی خبرگزاری های سلامت، کشور ایران در میان پرخورترین مردم دنیا پس از کشورهای آمریکا، روسیه، مصر، مکزیک، آلمان، برزیل، انگلیس، آرژانتین و ترکیه رتبه دهم را به خود اختصاص داده است.

بنابراین اگرچه تورم، پایین آمدن قدرت خرید و کاهش میزان تقاضا برای برخی محصولات سبب کاهش حاشیه سود از سمت تولید کنندگان شده است اما همچنان تولید یا فروش مواد غذایی یکی از ۷ کسب و کار پرسود در ایران به شمار می رود.

البته راه اندازی کسب و کار در حوزه مواد غذایی تنها محدود به احداث کارخانه صنعتی غذا نمی شود. به طور کل تمامی کسب و کارهایی که به صورت محدود یا گسترده به تولید و فروش محصولات غذایی می پردازند، جزو ۷ کسب و کار پرسود در ایران بوده و حتی کسب و کارهای مرتبط با آنها همچون بسته بندی یا فروشگاه های مواد غذایی و حتی رستوران ها نیز می توانند سود و بازدهی بالایی داشته باشند.

۲. پوشاک

از آنجایی که تمام انسان ها به همان اندازه که به غذا نیاز دارند، بدون پوشاک نیز نمی توانند زندگی کنند و در فصول و مکان های مختلف لباس های متفاوت و متنوعی را می پوشند، تولید و فروش پوشاک همواره تقاضای بالا داشته و پتانسیل تبدیل شدن به یکی از ۷ کسب و کار پرسود در ایران را دارد. به شرط آنکه محصول تولید شده کیفیت و قیمتی قابل رقابت با محصولات موجود در بازار جهانی را داشته باشد.

زنجیره تولید و توزیع پوشاک در ایران از تولید الیاف مصنوعی در پتروشیمی ها یا کشت پنبه در مزارع آغاز شده و در مرحله تولید پارچه با ریسندگان و طراحان پارچه سر و کار دارد. با تولید پارچه این بار کارخانه ها و کارگاه های بزرگ و کوچک صنعتی محصولاتی را برای عرضه به عمده فروشان و خرده فروشان تولید و یا سفارشات طراحان لباس را به انجام می رسانند.

در نهایت تمامی محصولات تولید شده از سوی خرده فروشان و طراحان لباس به طور مستقیم در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.

اگرچه در ایران فقدان منابغ غنی پنبه، عدم تولید پارچه های متنوع و وجود برخی قوانین و مقررات دست و پاگیر موانعی را برای تولیدکنندگان به وجود می آورند، اما همچنان تولید و فروش پوشاک در ایران به ویژه در بازارهای داخلی جزو ۷ کسب و کار پرسود در ایران بوده و از نظر کیفیت، طراحی و دوخت توانایی رقابت در بازارهای جهانی را نیز دارد.

همچنین با وجود تحریم های اقتصادی و افزایش چشمگیر قیمت ارز در سالهای اخیر و در ادامه شیوع ویروس کرونا که همگی منجر به ممنوعیت ورود پوشاک خارجی به داخل ایران شدند ، به تعداد طراحان و تولید کنندگان پوشاک در داخل کشور افزوده شده و به گفته نایب رییس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، کیفیت و تنوع محصولات رشد ۷۰ درصدی و صادرات پوشاک در ایران رشد ۳۰ درصدی داشته است.

همین امر سبب آشتی مردم با کالای ایرانی و افزایش تقاضای عموم جامعه نسبت به پوشاک ایرانی شده است.

به گونه ای که بیشتر افراد حداقل چند لباس ایرانی در خانه های خود دارند. بنابراین اگر کسب و کاری بتواند در امر طراحی و تولید پوشاک در ایران کیفیتی برابر با استانداردهای جهانی را ارائه دهد و مطابق با ترندهای روز حرف تازه ای برای گفتن داشته باشد که افراد را از تهیه اجناس خارجی بی نیاز کند و برندسازی قدرتمندی انجام دهد، قطعا یکی از ۷ کسب و کار پرسود در ایران خواهد بود.

برندهایی همچون هاکوپیان، ال سی من، بادی اسپینر، تولیکا، نوین چرم، سله بن و… برندهای ایرانی قدرتمند و پرفروش در کشور هستند.

علاوه بر همه این ها، در حاشیه تحریم های ایجاد شده در سالهای اخیر و جمع شدن نمایندگی برندهای خارجی در داخل کشور، یکی دیگر از ۷ کسب و کار پرسود در ایران فروشگاه های آنلاین لباس هستند که امکان خرید کالا از کشورهای دیگر را برای افراد فراهم می کنند. البته اغلب این فعالیت ها شکلی غیر رسمی داشته و در ابعاد کوچک صورت می گیرند.

۳.مسکن

وقتی از حوزه مسکن به عنوان یکی از ۷ کسب و کار پرسود در ایران صحبت می کنیم، در واقع به سومین نیاز اساسی هر انسان که داشتن سر پناه برای زندگی است اشاره می کنیم. خرید مسکن برای بسیاری از افراد در ایران مهم ترین چیزی است که می توانند در سبد خرید خود جای دهند. زیرا نه تنها پاسخگوی نیاز ضروری آنها برای زندگی است، بلکه بهترین روش سرمایه گذاری برای افرادی است که ریسک پذیری بالایی ندارند.

سرمایه گذاری در مسکن اشکال مختلفی دارد که هر کدام می توانند منجر به ایجاد کسب و کاری تازه و پر سود شود. یکی از قدیمی ترین کسب و کارها در زمینه مسکن، خرید و فروش خانه و ساخت و ساز است که در جریان آن از فروشندگان مصالح گرفته تا طراحان داخلی و تاسیسات و همچنین بنگاه های خرید و فروش مسکن، در زمره ۷ کسب و کار پرسود در ایران قرار می گیرند.

یکی از کسب و کارهای پر بازده به ویژه در یک دهه اخیر خرید خانه های قدیمی و بازسازی آن به منظور فروش با قیمت بالاتر است. البته بسیاری از افراد برای آنکه بتوانند سالهای بیشتری در یک خانه با آرامش و لذت زندگی کنند نیز س از گذشت چندین سال از ساخت ملک خود اقدام به بازسازی آن می کنند. بنابراین مشاغلی همچون نقاشی ساختمان، طراحی دکوراسیون، فروش سنگ و سرامیک و… جزو ۷ کسب و کار پرسود در ایران به شمار می روند.

۴.بهداشت و سلامت

سطح بهداشت و سلامت هر کشور همواره بر کیفیت زندگی و میانگین طول عمر ساکنین آن تاثیر می گذارد. ضرورت وجود سلامتی و رعایت بهداشت موجب می شود تا افراد در مواقع خاص همچون ابتلا به بیماری با مراجعه به مراکز درمانی هزینه های بسیار بالایی را پرداخت کنند.

بنابراین کسب و کارهای مربوط به صنعت پزشکی و درمان و همچنین تولید و فروش محصولات دارویی، مراقبتی و بهداشتی جزو ۷ کسب و کار پرسود در ایران هستند که گردش مالی آنها معادل ۱۵۰ هزار میلیار تومان است.

بهداشت و سلامت تنها محدود به جسم نبوده و شامل سلامت روان نیز می شود. در جامعه ای همچون ایران که به دلیل مشکلات اقتصادی، آلودگی هوا، افزایش نرخ بیکاری و… افراد اغلب از بهداشت روانی برخوردار نیستند، کسب و کارهای مربوط به روان درمانی و روان پزشکی پا به پای امور پزشکی، داروسازی و دامپزشکی می توانند جزو ۷ کسب و کار پرسود در ایران محسوب شوند.

با گسترش فناوری اقدامات پزشکی و درمانی از شکل سنتی خود در گذشته فاصله گرفته و منجر به ایجاد کسب و کارهای تازه با روش های نوین تشخیص و درمان شده است. طراحی و تولید دستگاه های هوشمندی که قابلیت اندازه گیری فشار، قند خون، سطح اکسیژن و… در بدن انسان را دارند و همچنین تولید و فروش تجهیزات پزشکی، در این دسته قرار می گیرند.

۵.سرگرمی

تمامی انسان ها در طول زندگی نیازمند داشتن اوقات فراغت و سرگرمی هستند. در حقیقت همه ما برای دستیابی مجدد به انرژی از دست رفته و رفع خستگی ناشی از کار و تنش های روزمره نیاز داریم تا اوقاتی را به سرگرم شدن اختصاص دهیم.

سرگرمی اشکال مختلفی دارد اما امروزه با وجود اینترنت و پیشرفت تکنولوژی ، پلتفرم های فیلم و سریال، دستگاه های بازی ویدئویی و اپلیکیشن های موبایلی جای ویژه ای در میان مردم به ویژه ایرانیان باز کرده است.

بنابراین کسب و کارهایی که در حوزه تولید فیلم و سریال در این پلتفرم ها قرار دارند یا به طراحی و تولید بازی های دیجیتال می پردازند قطعا تقاضای بسیاری خواهند داشت و در کنار مکان های سرگرمی عمومی همچون شهربازی های سرپوشیده، پارک های آبی، کافه های مخصوص بازی و…  جزو ۷ کسب و کار پرسود در ایران به شمار می روند.

علی رغم اینکه تمامی افراد در گروه های سنی مختلف به سرگرمی نیاز دارند اما همواره Gen Z یا زومرها که متولدین بین سالهای 1995 تا 2010 هستند، غالب سرگرمی های یک خانواده یا جمع دوستانه را مطابق با سلیقه شخصی خود تعیین می کنند. همچنین در فرآیند های آموزشی این گروه سنی و حتی گروه های سنی پایین تر همواره از برخی بازی ها برای آموزش دروس و انواع مهارت ها استفاده می شود.

از همینجا می توان به سهم بزرگ و مهم سرگرمی در زندگی این گروه سنی و افرادی که با آنها زندگی می کنند پی برد. علاوه بر این از آنجایی که زومرها در عصر فضای مجازی و گسترش شبکه های اجتماعی متولد شده اند، از به روزترین سرگرمی های جهان مطلع بوده و نمی توان آنها را با سرگرمی های سنتی راضی کرد.

در نتیجه کسب و کارهای مرتبط با صنعت سرگرمی در صورتی در لیست ۷ کسب و کار پرسود در ایران خواهند بود که ضمن به روز بودن و تنوع در امکانات، استاندارد و ایمنی لازم را رعایت کرده و بتوانند به انتظارات این گروه سنی پاسخ دهند.

۶.صنعت زیبایی

همه انسان ها زیبایی را دوست دارند اما معیارهای زیبایی و میزان اهمیت آن در میان مردم کشورهای مختلف با هم متفاوت است. همانطور که گفتیم کشور ایران در زمینه انواع جراحی زیبایی بخصوص جراحی بینی آمار بسیار بالایی داشته و از این نظر در رتبه های نخست جهانی قرار دارد. علاوه بر این با ظهور روش های تازه و تولید دستگاه های به روز در زمینه لیزر موهای زائد، جوانسازی، لاغری و تناسب اندام و کاشت مو و ابرو، میزان مراجعه افراد به کلینیک زیبایی به شدت افزایش یافته است.

از این رو تاسیس کلینیک زیبایی که خدمات زیبایی متنوعی را به وسیله با کیفیت ترین مواد اولیه و به روزترین دستگاه ها نظیر دستگاه لیزر موهای زائد، دستگاه های جوانسازی هایفو، آر-اف و کربوکسی و دستگاه های لاغری ارائه می دهند، بدون شک جزو ۷ کسب و کار پرسود در ایران به شمار می روند که مدت زمان رسیدن به سود و درآمد در آنها چندان طولانی نیست.

علاوه بر این تاسیس کلینیک زیبایی این امکان را به شما می دهد تا با یک سرمایه گذاری عاقلانه و مشارکتی و تهیه حتی یک دستگاه همچون دستگاه لیزر موهای زائد رادو پلاس که طول موج های مختلف لیزر را پوشش می دهد،کسب و کار خود را آغاز کنید و به سود و درآمد برسید تا رفته رفته بتوانید خدمات زیبایی خود را گسترش دهید.

صنعت زیبایی در ایران که یکی از پر سودترین صنایع به شمار می رود، تنها شامل  تاسیس کلینیک زیبایی و خدمات تخصصی زیبایی نمی شود بلکه تولید و فروش انواع محصولات آرایشی، مراقبت پوست مو، عطر و حتی سالن های زیبایی و خدمات آرایشگری در زمره کسب و کارهای مربوط به صنعت زیبایی و ۷ کسب و کار پرسود در ایران قرار می گیرند.

۷.کسب و کار دیجیتال

بسیاری از افراد کسب و کار دیجیتال را به فعالیت های مربوط به تبلیغات مجازی و بازاریابی دیجیتال همچون تولید محتوا، طراحی وب سایت، سئو و… محدود می دانند. در حالیکه کسب و کار دیجیتال در واقع به هر نوع کسب و کاری گفته می شود که بصورت دیجیتال و اغلب از طریق اینترنت صورت می گیرد.

از آنجایی که این کسب و کارها برخی هزینه های موجود در کسب و کارهای حضوری و سنتی را ندارند و به شما امکان کار از هر مکانی و در هر زمانی را می دهند، برای هر دو گروه یعنی مصرف کنندگان و صاحبان کسب و کار بسیار مورد توجه بوده و در یک دهه اخیر سود و درآمد حاصل از آن رشد قابل توجهی داشته است.

از سوی دیگر مشخصا تبلیغات و بازاریابی دیجیتال و مشاغل مربوط به آن جزو آن دسته مشاغلی هستند که تمام کسب و کارهای گفته شده و هر کسب و کار دیگری برای افزایش تعداد مشتریان و در نتیجه سود و درآمد خود به آنها نیاز دارد.

بنابراین تاسیس شرکت های تبلیغاتی یا آژانس های دیجیتال مارکتینگ که در آن خدماتی همچون تبلیغات محیطی و مجازی، طراحی وب سایت، بهینه سازی موتور جستجو (سئو) ، تولید محتوای متنی و بصری ، طرح ریزی استراتژی بازاریابی و… ارائه می شود، جزو ۷ کسب و کار پرسود در ایران بوده که همچنان امکان رشد در آن برای افراد متخصص میسر می باشد.

از دیگر کسب و کارهای موجود در فضای دیجیتال که امروزه اهمیت ویژه ای پیدا کرده اند، بلاگری و به دنبال آن اینفلوئنسر مارکتینگ است که نه تنها در میزان فروش محصولات و خدمات کسب و کارهای مختلف تاثیر می گذارند بلکه قابلیت این را دارند که در زمینه فرهنگ سازی و تعیین ارزش های یک جامعه به ویژه در نسل جدید تغییراتی را ایجاد کنند.

در واقع بازاریابی توسط اینفلوئنسرها و بلاگرها جزو هزینه های رایج تبلیغات در بیشتر کسب و کارها و یکی از ۷ کسب و کار پرسود در ایران است.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *